Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła

MrOverevo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie dotyczące szkoły. Chcę iść po gimnazjum do technikum informatycznego. Znalazłem szkołę, 30 km od mojej miejscowości. Internat jest, więc nie ma problemu. Ogólnie podobno dość wysoki poziom tam jest, więc nie wszyscy się dostają. (pojebany statut mają: nie można chodzić w ubraniu z kapturem itd.) U mnie w mieście też jest możliwość pójścia na informatykę, jednak do tej szkoły idą same tępe dzidy (ja się za takiego nie uważam bo chciałbym się czegoś nauczyć)...

Jak wyglądają lekcje w takiej szkole? Ile jest lekcji informatycznych w tygodniu?

Podaję wam stronę szkoły, może z niej coś pomożecie.

Strona tej szkoły: http://zse.miedzyrzec.pl/

Opublikowano

80 % zajęć to informatyka, tylko podzielona np na grafike, programowanie i tworzenie stron. Widziałem plan kolegi to innych zajęc nie ma prawie w ogóle.

Powtórze - sama szkoła nic cię nie nauczy, sam musisz się za to zabrać, ale akurat w technikum można mieć dobre staże, więc im lepsza szkoła, tym lepiej. Na Twoim miejscu zostałbym jednak jeszcze na miejscu.

Opublikowano

ciekawe kto z up wypowiadających się chodzi na informatyke...

to do jakiej szkoły trafisz to jedno bo w niektórej szkole jest fajny poziom dobrze uczą, a w drugim przez 4 lata piszą w wordzie;]

ale czym mniej od nas wymagaja tym mniej się nauczymy niestety.

nie wiem jak u kogo jest podział godzin ale:

UTK- budowa podzespołów komputerowych

TI - ogolnie sprawy internetowe (bynajmniej w 1 klasie)

Systemy operacyjne i sieci komputerowe- jak sama nazwa mowi budowa systemów typu windows linux itp.

programowanie- pisanie programów zazwyczaj zaczynają od pascala. fajna rzecz jak coś powstaje z kilku linijek tekstu.

oprogramowanie biurowe- word exel power point itp.

idź do lepszej ale zobacz czy oprócz lepszej informatyki nie ma innego idiotycznego nauczyciela który wymaga jak by jego przedmiot był najwazniejszy

Opublikowano

haha 80%? w każdym technikum nie zależnie czy informatycznym czy ekonomicznym śr. godzin z przedmiotami z twojego kierunku to jakieś 10 góra 13 w tygodniu [z około 40 godzin lekcyjnych] no i oczywiście w pierwszej klasie napewno tylu godzin mieć nie będziesz, i tak samo w klasie 4 z uwagi na przygotowanie do matur [ w 4 klasie ma się zawsze najmniejj godzin z przedmiotów zawodowych]

Opublikowano

To naprawdę zależy i nie tylko od poziomu. Musisz się dowiedzieć, bo tak jak ktoś napisał... w jednej szkole nauczysz się po miesiącu, a w innej przez rok będziecie rysować w Panicie.

Proponuję dodatkowo w domu zacząć naukę jakiegoś języka programowania, typu C++, Pascal czy nawet AutoIT, itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...